Foto Naam Even voorstellen
Jan de Laet Jan de Laet Na jaren als zelfstandig consultant te hebben gewerkt, geniet ik nu van mijn (pre-)pensioen. Dat geeft me wat meer tijd voor hobby’s, zoals programmeren van websites, arduino’s en dergelijke.
Koen Vermeulen Koen Vermeulen Ik ben in 1986 geboren en dus opgegroeid met cassettebandjes, VHS en Windows 3.1 op een 286. Al op jonge leeftijd zat ik graag achter de computer. Tijdens de CoderDojo kun je bij mij terecht voor vragen over Scratch of de microbit. In mijn vrije tijd mag ik daarnaast graag rommelen met een RaspberryPi. In het verleden heb ik zelf websites gemaakt met HTML en CSS. Dus daar kan ik je ook bij helpen.
Carlo Palinckx Carlo Palinckx Javascript developer bij MijnWebWinkel. Voorheen actief bij CoderDojo Breda. Speelt graag een spelletje en houdt van goede koffie.
Geert Geert Graat Vader van 3, al geruime tijd werkzaam in de IT, pas de laatste jaren met veel enthousiasme als Java developer. Voor mij heeft het even geduurd voordat ik doorhad dat programmeren het mooiste vak is, dat wil ik kinderen graag al op jonge leeftijd bijbrengen.

Wil je mentor worden?

Geen technische kennis nodig

Een mentor hoeft niet per se technische kennis te hebben. Ook zonder technische kennis is er genoeg te doen bij een dojo!

Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Ruimte klaarzetten (stoelen, tafels, stekkerdozen, drankjes)
  • Communicatie (emails, social media, etc.)
  • Ontvangst en registratie
  • Promotie
  • Samenwerkingen met andere bedrijven / organisaties regelen

Met kinderen aan de slag

Heb je zelf wél wat technische kennis? Dan kun je met de kinderen aan de slag. Veel van het lesmateriaal is te vinden op de Kata of onze Google Drive. Hiermee kun je de kids aan het werk zetten en ze helpen als ze problemen tegen komen. Samen met de kinderen kun je dan een oplossing zoeken en toffe dingen maken!

Wij kunnen je verzekeren dat je enorm veel voldoening haalt uit een middag met kinderen werken. De mate van creativiteit en vooral dankbaarheid die de kinderen laten zien maakt dat het ook voor mentoren altijd weer een feestje is!

Workshops Maken

Heb jij een techniek / onderwerp in gedachten waar nog geen materiaal of workshop voor is? Dan heb je alle vrijheid om er zelf een te maken! Dit is voor mentoren presteren op de top. Stel je voor dat je een paar dagen aan het werk bent om een kicken workshop te maken en vervolgens ziet dat kinderen er ook écht mee werken!

Je zult ook snel zien dat andere dojos in het land er gebruik van zullen maken. Jouw bijdrage is in dat geval van onschatbare waarde. De champion van jouw dojo en andere mentoren kunnen je helpen bij het maken van jouw eigen workshop.

Persoonlijke Ontwikkeling

Een van de mooiste dingen van CoderDojo is dat je dit platform ook kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Heb je altijd al een keer iets nieuws willen leren, maar hier geen tijd voor gehad of geen praktische mogelijkheden? Dan kun je bij CoderDojo de tijd nemen om jezelf dit aan te leren en deze ontdekkingstocht samen met de kinderen te maken!

Op die manier leer je zelf wat nieuws én leren de kinderen ook wat! Met name de manier van iets nieuws ontdekken is een competentie die voor kinderen belangrijk en leuk is.

Community Evenementen

Als mentor en onderdeel van de community kun je regelmatig deel nemen aan activiteiten door het hele land en soms zelfs daarbuiten. We hebben regelmatig conferenties, speciale dojo’s en evenementen waar we mensen van het hele land nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Coolest Projects
  • Elk kwartaal een Mentor Meetup NL
  • Conferenties als Microsoft Tech Days, SalesForce World Tour, etc.